Ulei esential busuioc (Ocinum basilicum)puritate 100%, fara adaosuri sintetice, fara solventi sau alcool 10 ml

Busuiocul provine din Asia tropicală şi insulele din Pacific, dar acum este cultivat în toată Europa, in special in Franta, Italia, Bulgaria, Ungaria, dar si Egipt şi Statele Unite ale Americii. Este o plantă anuală şi creşte până la 1 metru înălţime. Culoarea florilor variază de la alb la roz, în funcţie de specie, şi atrage roiurile de albine pe timpul verii.

Exista aproximativ 150 specii diferite de busuio.

Basilicum vine de la grecescul "Basilicos" care înseamnă "rege" sau "regal".
            Este o plantă sacră, folosită în ceremoniile religioase, despre care se spune că are calităţi de protecţie. Busuiocul este, de asemenea, folosit în medicina ayurvedică şi cea chineză.

Coronite de busuioc au fost gasite in camerele mortuare din piramidele egiptene.

Regii erau unsi cu ulei de busuioc din cele mai vechi timpuri.

In Italia busuiocul simbolizeaza iubirea.

Femeile isi puneau la geam vase cu busuioc pentru a arata ca sunt pregatite pentru o relatie de iubire.

Busuiocul era folosit de tinerele mame pentru a le creste lactatia in perioadele de alaptare si pentru a le intari sistemul nervos.

In Asia, planta se aplica direct pe piele pentru a trage veninul de la muscaturile sarpe sau de la intepaturile insectelor.

 In America de Sud si Africa busuiocul se administra impotriva parazitilor intestinali, iar in China planta era folosita ca remediu pentru problemele cu stomacul.

In India, hindusii considerau busuiocul cea mai sacra planta.

 In medicina ayurvedica se foloseste impotriva muscaturilor de sarpe, la tratarea diferitelor probleme al epielii si ca tonic.

In tarile arabe, ceaiul de busuic se foloseste pentru calmarea durerilor menstruale.

Frunzele uscate pisate provoaca stranutul in cazurile de pierdere a mirosului in guturaiul cronic.

Tipul plantei: labiata

Tara de origine: Europa

Denumirea Latina: Ocinum basilicum

Partea plantei care se foloseste: frunze si varfuri inflorite

Obtinut prin: distilare cu aburi a intregii plante, cu extras de 0,04-0,13% de Oleum Basilici

Componente chimice: linalol, methylchavicol, cineol, eugenol, pinena, etc

Miros: clar, puternic, placut dulce si picant, proaspat cu o usoara urma de tarragon,  are o vâscozitate apoasă iar culoarea variază de la galben-verzui deschis până la un lichid clar, transparent.

Avertizare: Nepotrivit pentru epileptici si femei insarcinate.         

Aplicatii externe:

Aplicati uleiul de busuioc direct, cu ajutorul unui tampon de bumbac (imbibati tamponul de bumbac cu 2 picaturi de ulei de bucuioc si aplicati dimineata si seara)

  • Impotriva muscaturilor de insecte, antiveninos
  • Impotriva negilor
  • Pentru gingii sensibile (amestecati 3 picaturi de tonic cu ¼ litri de apa si clatiti bine gura dimineata si seara)        

Aplicatii interne:

2 picaturi de ulei de busuioc la o lingura de miere, sau diluate cu apa sau ceai de plante actioneaza ca tonic impotriva:

·        asteniei, melancoliei, migrenelor,

·        bronsitelor, tusei, neplacerilor respiratorii, sinuzitei si sinuzitei frontale,

·        constipaţiei, greaţii, vărsăturilor şi crampelor;

·        scade febra;

·        are efect calmant asupra stomacului, antispasmic, elibereaza intestinele

·        stimuleaza menstruatia;

·        reducerea de acid uric în sânge, ameliorând astfel guta;

·        este util în artrită;

·        aperitiv, stomacal;

·        sudorific şi stimulent;         

Aplicatii in cosmetica:

·        Impotriva caderii parului – aplicati 5-10 picaturi in samponul cu care va spalati sau intr-o lotiune cu care masati scalpul inainte de spalat;

·         Imbunatatirea produselor cosmetice: 1 picatura in doza de crema zilnica in tratamentul acneei, improspateaza pielea;

In aparatul de aromoterapie:

  •  calmarea nervilor, atunci cand este stresat, suprasolicitat sau depresiv;
  • calmant al durerilor de cap legate de stres, migrene şi alergii;
  •  stimuleaza flexibilitatea si diplomatia;
  • de limpezire a minţii şi claritatea în gândire;
  • diminuarea congestiei sinusurilor;
  • atenueaza oboseala intelectuală, oferind în acelaşi timp claritate şi putere mentală

Uleiul de busuioc se combină bine cu uleiurile de bergamotă, piper negru, cedru, fenicul, ghimbir, geranium, grapefruit, lavandă, lămâie, maghiran, neroli şi verbină.

Precauţii:

Deşi uleiul de busuioc, de obicei, stimulează, în exces poate avea un efect stupefiant şi nu ar trebui să fie utilizat în timpul sarcinii sau la copii sub 16 ani. Deoarece poate avea un efect iritant, trebuie folosit cu grijă de persoanele cu pielea sensibilă.

Uleiurile esenţi

Ulei esential busuioc (Ocinum basilicum)puritate 100%, fara adaosuri sintetice, fara solventi sau alcool 10 ml

  • 39,00 Lei

Livrare Gratuita

pentru comenzi ce depaşesc 1000 RON

Returnare Produse

30 zile pentru returnare

Relatii Clienti

Luni-Vineri 10:00 - 17:00

Etichete: uleiuri esentiale, busuioc