Ulei esential trandafir (Rosa centifolia), diluat 5% in ulei strugure, fara adaosuri sintetice, fara solventi sau alcool, 10ml

In  lume sunt peste 30.000 de varietati de trandafiri si o multime de legende, dintre care una veche persana povesteste ca trandafirul rosu a fost atat de alb si stralucitor la inceput ca o privighetoare s-a indragostit de el. Din prea multa dragoste, privighetoarea l-a strans asa de tare la piaptul sau incat spinii i-au zgariat trupul. Sangele privighetorii ranite a transformat trandafirul alb intr-unul rosu.

Dintotdeauna oamenii au avut o mare pasiune pentru trandafiri. Astfel, podelele palatului Cleopatrei erau pavate cu petale de trandafiri, iar marele intelept Confucius avea peste 600 de carti despre cum se ingrijesc trandafirii. In piesele sale, Shakespeare face mai mult de 50 de referiri la trandafiri.

Trandafirul de dulceata sau Rosa Damascena este considerat a fi una dintre florile cel mai frumos mirositoare originar din Asia Mica. Epitetul botanic “damascena“ se refera la Damasc, capitala de astazi a Siriei, de unde se presupune a fi fost adus trandafirul parfumat in Europa, in timpul cruciadelor. 

Se presupune ca ar fi un hibrid intre doua specii de maces: Rosa caniana si Rosa gallica. Este un arbust inalt de pana la 2 m cu numerosi ghimpi mari. Florile sunt batute, roze sau rosii, au codita lunga si sunt grupate cate trei sau cinci. Recoltarea petalelor de trandafir se face manual in momentul deschiderii bobocilor.

In India, cultivarea sa a inceput in vremea imparatilor moguli. Turcia si Bulgaria sunt principalii producatori, iar Marocul este renumit pentru apa de trandafiri. India, Egipt, China, Franta si Rusia sunt de asemenea producatori importanti de ulei de trandafir, apa de trandafiri, concentrat de trandafiri.

Trandafirul este in principal cunoscut ca arbust ornamental si parfumat (desi multe varietati de gradina au parfum foarte slab), cu toate ca are si importanta culinara. Produsele din trandafiri sunt relativ neimportante in Europa, desi apa de trandafiri este necesara pentru aromatizarea martipanului si uneori se gaseste in bauturi. Mai mult, in Bulgaria se produce un lichior dulce de trandafir. In Roma antica era la mare pret un vin parfumat cu petale de trandafir.  Trandafirul si uleiul de trandafir sunt aromatizante importante in Asia centrala si de vest, unde sunt folosite pentru nenumarate dulciuri.

Denumirea latina: Rosa centifolia
Partea folosita a plantei: florile
Obtinut prin: distilare cu aburi
Miros: floral, proaspat

Aplicatii interne: 

2-3 picaturi de ulei de trandafir la o lingura de miere sau amestecate cu putin ceai de plante, actioneaza ca tonic in circulatia sangelui, digestie si sistem nervos. Acest tonic ajuta de asemenea in cazul dezechilibrelor menstruale si astfel diminueaza tensiunea fizica si emotional.

Efectele sale sunt antiseptic, calmant, antidepresiv, afrodiziac, stimulent pentru inima, antispasmic, hemostatic si purificator al sangelui.

Aplicatii externe:
In amestec cu ulei vegetal (1-2 picaturi la 10 ml de ulei vegetal):

  • ulei de corp pentru pielea imbatranita, uscata, sensibila
  • datorita efectului sau tonic si astringent, uleiul de trandafir reduce capilarele sparte de la nivelul obrajilor (cuperoza)
  • pentru eczeme
  • ulei de corp afrodisiac
  • ulei de corp pentru femeile care nu au incredere in sexualitatea lor si in puterea lor de atractie

In aparatul de aromaterapie:

  • are un efect puternic antidepresiv
  • afrodiziac, creaza o atmosfera calda, blanda
  • face rutina zilnica sa para mai usor de indurat
  • calmeaza si sustine centrul emotional al inimii, dand o senzatie de fericire si o stare generala de bine

Aplicatii in cosmetica:
Uleiul de trandafiri este potrivit pentru ingrijirea zilnica a pielii sensibile, uscate si imbatranite. Deasemenea hidrateaza, detoxifiaza si calmeaza pielea, diminueaza ridurile existente, incetineste procesul de imbatranire a epidermei, chiar mai mult, contribuie la regenerarea acesteia.


Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.

Prezentare: 1 ml

 

Ulei esential trandafir (Rosa centifolia), diluat 5% in ulei strugure, fara adaosuri sintetice, fara solventi sau alcool, 10ml

  • 42,00 Lei

Livrare Gratuita

pentru comenzi ce depaşesc 1000 RON

Returnare Produse

30 zile pentru returnare

Relatii Clienti

Luni-Vineri 10:00 - 17:00

Etichete: uleiuri esentiale, ten uscat, regenerare