Ulei esential cistus (Cistus ladaniferus), diluat 3%, fara adaosuri sintetice, fara solventi sau alcool, 10ml

Trandafirul de stanca sau cistus este un arbust mic, cu frunze lipicoase, in forma de lance si flori albe, foarte parfumate. Originar din zona mediteraneana, din Maroc si pana in Portugalia. In Creta si Cipru, era folosit pentru obtinerea uleiurilor si a miresmelor sfinte. Aspectul lipicios al frunzelor se datoreaza rasinii depuse pe acestea, utilizata inca din antichitate la prepararea parfumurilor.  Apreciat si pentru calitatile lui medicinale, era utilizata pentru tratarea guturaiului, a diareei, dar si pentru vindecarea diferitelor probleme ale pielii.  


Denumire latina: Cistus ladaniferus L. var. beta maculata dun.

Partea folosita a plantei: rasina obtinuta  din frunze si ramuri

Metoda de obtinere: extractie cu solventi (alcool etilic alimentar)

Miros: lemnos, balsamic, dulce, asemanator ambrei

Nota de parfum: baza

Se combina cu: salvie, lavanda, chiparos, patchouli, smirna, tamaie, vetiver, benzoina, santal, musetel, ienupar, bergamota, piper negru, cardamom, cedru, scortisoara, cacao, geranium, iasomie, ylang-ylang, tuberoze, frangipani, brad. 

Proprietati: antiinfectios, antibacterian, antiviral, antihemoragic, antimicrobian, antiseptic, astringent, imunostimulator, tonifiant, cicatrizant, antirid, calmant, echilibrant. 


Cum puteti folosi uleiul absolut de cistus:

Deoarece absolutul de cistus este deja diluat 3% in ulei de jojoba il puteti folosi ca atare, sau daca mirosul vi se pare prea puternic il mai puteti dilua cu un ulei presat la rece (migdale, caise, piercici, strugure, pecan, fistic, etc), sau mai puteti adauga 2-3 picaturi din alt ulei esential cu care acesta se poate combina.

Aplicare directa – inaintea cremei de fata, seara la culcare, masati fata, gatul si zona decolteului cu 2-3 picaturi de absolut de cistus. Puteti prepara un ser pentru contur ochi – intr-un flacon cu roll on de 5 ml puneti 2,5 ml de absolut de cistus diluat 3% in ulei de jojoba si completati cu ulei de ricin. Mai puteti adauga o picatura de ulei esential la alegere (tamaie, smirna, musetel albastru marocan, chiparos, patchouli). Aplicati o mica parte din produs, in fiecare seara, pe zona de contur si masati usor, cu miscari circulare, pana la completa absorbtie in piele. 

- aplicati 1-2 picaturi de absolut de cistus diluat in jojoba pe pielea deteriorata, crapata, pentru a grabi cicatrizarea unei rani sau taieturi. Grabeste vindecarea pustulelor (varicela, rujeola).

- adaugati 4-5 picaturi de absolut de cistus diluat in jojoba in masca faciala cu efect astringent, cicatrizant, purificator sau regenerant. Veti obtine si un efect de lifring! 

Pentru imbogatirea produselor cosmetice, adaugati 3 picaturi de ulei absolut de cistus in cantitatea de crema folosita pentru o singura aplicare, pentru tenurile mature, ridate, devitalizare.  

Baie - la o cada plina se pot pune 10-15 picaturi de ulei absolut de cistus diluat in jojoba. 

Ulei de masaj – folosit ca atare sau diluat intr-un alt ulei vegetal (fara miros) la care se mai pot adauga alte uleiuri esentiale – aplicati-l pe piept sau pe spate, daca aveti probleme respiratorii, in zona abdomenului, pentru calmarea crampelor, sau local, pe zonele dureroase, pentru efectul sau calmant si antiinflamator. Folosit ca ulei de masaj relaxant, imbunatateste starea de bine generala a corpului.


Sanatate:

- calmeaza durerile articulare, reumatice si inflamatiile

- antispastic in perioada de menstruatie

- in infectii respiratorii, calmeaza tusea.

- racela, gripa, scade febra

- vindeca ranile si diferite leziuni sau infectii ale pielii, dermatite, psoriazis, eczeme.


Cosmetica:

Datorita efectului sau de lifting absolutul de cistus poate fi folosit pentru pielea imbatranita, lipsita de elasticitate, fermitate si vitalitate. Netezeste ridurile fine si in zona de contur a ochilor si a decolteului. Este eficient si pentru combaterea acneeii, datorita efectului sau antiseptic si cicatrizant, dar si pentru tenul afectat de cuperoza sau rozacee. 


Psihic si emotional:

- calmeaza mintea si tonifica sistemul nervos

- antistres

- stimuleaza intuitia

- este asociat cu controlul, increderea si vitalitatea

- ofera impamantare si vindeca inimile frante.


Precautii

Nu se administreaza intern.

Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.

Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.

A nu se lasa la indemana copiilor.

Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.


Atentionari

Informatiile oferite sunt doar pentru scopuri educationale, nu sunt destinate sa trateze, sa vindece, sa previna sau sa diagnosticheze orice boala sau afectiune.

Pe site-ul nostru veti gasi sugestii privind diferitele remedii oferite de uleiurile esentiale pentru toate tipurile de probleme fizice, mentale, emotionale si spirituale. Informatiile de pe acest site provin din carti de aromaterapie, studii stiintifice, articole scrise de aromaterapeuti consacrati si nu in ultimul rand din practica noastra, prin folosirea acestor uleuri esentiale ca medode de vindecare si regenerare.  

Cititorii sunt sfaturiti sa foloseasca cu discernamant aceste informatii, deoarece corpurile noastre raspund la forme de vindecare naturale in mod diferit. Studiati intotdeauna cu atentie informatiile, recomandarile si contraindicatiile uleiurilor esentiale, atunci cand alegeti sa le folositi, iar daca aveti nelamuriri, consultati medicul sau terapeutul.

Unele persoane nu ar trebui sa foloseasca uleiurile esentiale, mai ales cei care sufera de boli cronice sau femeile insarcinate si cele care alapteaza. Uleiurile esentiale nu sunt recomandate ca inlocuitor al medicamentelor eliberate de medicul dumneavoastra curant.

Nu se recomanda consumarea uleiurilor esentiale, deoarece sunt 100% pure, extrem de concentrate. Folositi-le intotdeauna diluate corespunzator si nu uitati ca in cazul uleiulor esentiale putin inseamna intotdeauna mai bun.


Conditii de pastrare si depozitare: uleiurile sunt sensibile la actiunea razelor ultraviolete, iar constituientii lor se pot evapora progresiv, daca nu sunt pastrate in conditii optime. Este foarte important ca uleiurile sa fie pastrate in sticle inchise la culoare si bine inchise, la temperaturi cuprinse intre  5°C si 40°C.

Ulei esential cistus (Cistus ladaniferus), diluat 3%, fara adaosuri sintetice, fara solventi sau alcool, 10ml

  • 46,00 Lei

Livrare Gratuita

pentru comenzi ce depaşesc 1000 RON

Returnare Produse

30 zile pentru returnare

Relatii Clienti

Luni-Vineri 10:00 - 17:00