Categorii

Ulei esential iasomie 3% (Jasminus officinalis), puritate 100%, diluat in ulei jojoba si migdale, fara adaosuri sintetice, fara solventi sau alcool, 10ml

Producător: Styx Naturcosmetic (Austria)
Cod produs: ulEs-ias-CAL
Disponibilitate: În Stoc
Preţ: 45,00 Lei
Cant:  
   - SAU -   

Iasomia, originara din nordul Indiei, China si Persia, este un arbore peren, catarator, cu frunze mici si flori delicate, de obicei albe, dar pot fi si galbene sau roz. Creste pana la 12 m inaltime si este cultivata mai ales in Egipt si Franta. Florile de iasomie au un miros putenic, exotic si ametitor, parfumul fiind mai intens noaptea, de aici si numele ei indian de “regina noptii”. Un culegator experimentat poate culege pana la 15.000 flori pe noapte.

Numele de iasomie, provine de la cuvantul persan "Yasmin".

Iasomia care crestea de-a lungul raului Nil era asociata cu zeita egipteana Isis, cere detinea secretul fertilitatii, magiei si vindecarii. 

In Persia antica, femeile foloseau pentru masajul corpului si pentru par un macerat obtinut din florile de iasomie in ulei de susan.

Chinezii foloseau iasomia, datorita mirosului sau deosebit, la aromatizarea bauturilor, a cosmeticelor si uleiurilor de masaj, dar si pentru parfumarea mediului ambiant. Din punct de vedere medical, florile se foloseau pentru tratarea afectiunilor ficatului si ca purificator al sangelui. Radacina era folosita impotriva insomniei, si pentru calmarea durerilor, inclusiv a durerilor de cap. Atat chinezii, cat si arabii si indienii foloseau iasomia ca afrodiziac.

Ghirlandele de iasomie sunt folosite in ceremoniile budiste si simbolizeaza respectul.

Uleiul esential de iasomie este un ulei scump, nu numai datorita modului de recoltare a florilor, ci si a tehnologiei de obtinere. Intr-o prima faza, dupa extractia cu solventi, se obtine un "absolut" de iasomie. Din acest absolut, prin distilare cu vapori de apa, se obtine uleiul esential. Din 1.000 kg de flori se obtine aproximativ 1 litru de ulei esential. 

Denumirea latina: Jasminum officinale
Partea folosita a plantei: florile
Obtinut prin: distilare cu aburi 
Miros: dulce, floral, exotic, cu tonuri calde, aromatice, de miere

Uleiul de iasomie este recomandat pentru femei, deoarece: linisteste crampele menstruale, ajuta la intarirea uterului in timpul nasterii, iar in cazul femeilor care alapteaza, ajuta la producerea laptelui. 

Afrodiziac recunoscut, rezolva problemele de frigiditate si impotenta.Creaza un efect de euforie si naste incredere si iubire. Ca stimulator al senzualitatii, confera sentimentul ca esti mai atragator pentru sexul opus. 

Pe scurt, iasomia trezeste dorinta, stimuleaza creativitatea si ofera armonie.

Aplicatii externe:

Ca ulei de masaj (1 picatura de ulei de iasomie la 10 ml de ulei vegetal):
•    pentru pregatirea nasterii (masaj al zonei lombare si al abdomenului)
•    cicatrizant si emolient
•    calmeaza mancarimile pielii
•    tonic hepatic
•    tonic al aparatului reproducator feminin
•    purifica sangele
•    un ulei afrodiziac pentru baie si pentru corp
•    linisteste crampele musculare si durerile de spate
•    previne si trateaza vergeturile, care se formeaza in timpul sarcinii

In aparatul de aromaterapie:

•    pentru indepartarea depresiilor, tristetii
•    unul din cele mai puternice afrodiziace
•    are un efect relaxant si calduros
•    creste increderea in sine si optimismul
•    energizeaza si elibereaza emotional
•    alunga anxietatea si oboseala nervoasa
•    elimina spaimele si incalzeste "inimile frante"
•    este asociat cu perceptia intuitiva, de aceea este foarte util in meditatie
•    ajuta la creativitate si la exprimarea artistica 
•    calmeaza tusea

Aplicatii in cosmetica:
Proprietatile sale de hidratare, calmare si antiseptice il fac deosebit de potrivit pentru pielea grasa, dar si pentru cea uscata, matura, sensibila si iritata.

Precautii: uleiul esential de iasomie stimuleaza menstruatia, de aceea nu se foloseste in timpul sarcinii. Este un ulei non-toxic, non-iritant si non-sensibilizant. Utilizat in cantitate mare, duce la pierderea puterii de concentrare, deoarece este un ulei profund relaxant.

Uleiul esential de iasomie se combina cu: bergamota, trandafir, santal si toate uleiurile din citrice.

Ambalat in sticluta de sticla cu roll-on, usor de aplicat pe riduri.

Depozitare: la temperatura camerei, fara umiditate excesiva, ferit de razele directe ale soarelui.
 

Spune-ţi opinia

Numele tău:


Opinia ta: Notă: Codul HTML este citit ca şi text!

Nota: Rău           Bun

Introduceţi codul din imagine:



Toate preturile contin TVA ANPC Realizare Magazin Online