Ulei de cafea prajita (Coffea arabica ) presat la rece 10ml

Numeroase studii stiintifice au aratat ca uleiul obtinut prin presarea la rece a boabelor de cafea prajita are proprietati de regenerare a epidermei, imbunatatind aspectul liniilor fine, reda fermitatea, calmeaza roseata si imbunatateste textura. 

Uleiul de cafea prajita stimuleaza sinteza de colagen si impiedica deshidratarea epidermei. In ultimii ani, uleiul de cafea a fost folosit tot mai mult in compozitia produselor cosmetice, mai ales datorita proprietatilor sale anti-imbatranire.
Bogat in acid linoleic polinesaturat, uleiul de cafea prajita protejeaza pielea:
- impotriva razelor UV, mai ales in cazul expunerii prelungite la soare
- prin efectul sau antioxidant, comabte actiunea radicalilor liberi
- impotriva imbatranirii premature, dar si pentru tratarea ridurilor si a liniilor fine deja formate
- contribuie la vindecarea micilor leziuni ale pielii, cum sunt cele datorate acneei
- contribuie la vindecarea mai rapida a cicatricilor, arsurilor 
- hidrateaza si reda fermitatea pielii, prin capacitatea sa de a nu permite deshidratarea
- stimuleaza detoxifierea naturala prin continutul sau de enzime, curata pielea cu probleme, predispusa la acnee, impura
- impotriva celulitei, dizolva celulele de grasime
- reduce inflamatia provocata de intepaturile de insecte 
Denumire botanica: Coffea Arabica 
Metoda de obtinere: presare la rece 
Partea folosita a plantei: semintele prajite
Tara de origine: Brazilia
Culoare: maro inchis
Miros: asemanator cu cel al unei cesti de cafea proaspat preparata
Consistenta: lichid vascos
Perioada de valabiliate: 12 luni de la deschidere, in conditii corespunzatoare de depozitare. A se feri de actiunea directa a razelor soarelui. Dupa deschiderea sticlei, se recomanda pastrarea ei in frigider.
Recomandat pentru toate tipurile de piele, dar mai ales pentru cea ridata sau deteriorata. 
Uleiul de cafea arabica prajita nu contine Organisme modificate genetic (OMG) si, prin urmare, este in conformiate cu legislatia europena - 
1829/2003 / CE si 1830/2003 / CE.
Compozitia de acizi grasi din uleiul de cafea prajita:
Acid palmitic 29 – 38 %
Acid stearic = 7 – 11 %
Acid oleic = 7 – 10 %
Acid linoleic = 36 – 46 %
Acid arahidic (eicosanoic) = 2 - 4 %
Acid Behenic =  < 2 %
Acizi grasi saturati = 42 – 46 % 
Acizi grasi mononesaturati = 8 – 12 % 
Acizi grasi polinesaturati = 44 – 48 % 
Recomandari de utilizare:
Uleiul de cafea prajita poate fi folosit ca atare, 100% pur, il puteti combina cu alte uleiuri vegetale, sau ii puteti adauga uleiuri esentiale. Datorita mirosului sau specific, de cafea proaspata, se combina bine cu uleiurile esentiale de scortisoara, cuisoare, ghimbir, portocala, cardamom, iasomie, ylang - ylang, geranium, trandafir, patchouli, lavanda, santal, ienupar, bergamota, petitgrain, grapefruit, neroli, cedru.
Ingrijirea pielii
Patrunde foarte usor in piele si nu lasa urme grase. Poate fi folosit si ca baza de machiaj.
Uleiul de cafea prajita poate fi folosit pentru ten: uscat, ridat, normal,cuperozic, rozacee, sensibil,matur sau tanar.
Sugestie
Folositi uleiul de cafea prajita direct pe piele, ca tratament intens, de zi sau de noapte, pentru pielea imbatranita, uscata, matura sau deterioarata. Datorita cafeinei din compozitie are efect de lifting, atenueaza ridurile si liniile fine. Este usor absorbit si lasa pielea delicata si matasoasa.
Puteti adauga ulei de cafea prajita in crema de fata sau in laptele pentru corp.
Ingrijirea parului si a scalpului
Puteti folosi uleiul de cafea prajita ca masca pentru a avea un par puternic si stralucitor. Hidrateaza scalpul uscat si intareste radacina firelor de par. Adaugat in sampon, masti pentru par si balsam combate alopecia atat la femei cat si la barbati.
Sugestie
Masati scalpul cu ulei de cafea prajita si aplicati-l si pe lugimea firelor de par. Acoperiti capul cu o casca de dus, peste care puneti un prosop si lasati sa actioneze timp de 20 de minute. Spalati apoi parul ca de obicei. 
Adaugati cateva picaturi de ulei de cafea prajita in sampon.
Aromaterapie
Datorita mirosului sau puternic de cafea proaspat prajita, chiar daca nu este un ulei esential, il puteti folosi in apa din lampa sau din difuzorul de aromaterpie. 
Nu se consuma intern!


Ulei de cafea prajita (Coffea arabica ) presat la rece 10ml

  • 45,00 Lei

Livrare Gratuita

pentru comenzi ce depaşesc 1000 RON

Returnare Produse

30 zile pentru returnare

Intreaba de pret

0724 222 300, 0745/889.321

Relatii Clienti

Luni-Vineri 10:00 - 17:00

Etichete: Ulei cafea, ten uscat, ten ridat